Wat wij te bieden hebben


De Loonse en Drunense duinen
Onze stal is direct gelegen aan de rand van de Loonse en Drunense duinen. In dit natuurgebied ligt één van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. Deze Brabantse Sahara heeft dertig hectare ‘levend stuifzand’. Om dit gebied heen liggen talloze wandel-, fiets- en ruiterpaden, die stuk voor stuk prachtig zijn om een keer te bekijken.  

 

Ovaalbaan (250 meter)
De ovaalbaan ligt om de rijbak en longeerkraal heen en is voorzien van goede verlichting. Deze baan is een ideale trainingsfaciliteit voor het trainen van IJslanders of voor ruiters die met hun paarden graag op een hardere bodem lopen. Bovendien is deze ovaalbaan ook geschikt voor minder ervaren combinaties, omdat deze is voorzien van veilige en deugdelijke omheining. Buitenbak (30x60)
Onze goed gedraineerde buitenbak is vrijwel altijd goed berijdbaar. Met 30x60 m is onze royale buitenbak ook geschikt voor dressuurruiters in de Z-klasse.  Longeerkraal (15m doorsnede)
De longeerkraal is voorzien van een kunststof grasbodem gevuld met rubber korrels en speciaal zand, wat het mogelijk maakt ten alle tijden uw paard de nodige beweging te geven. 

Trainingsmolen
Onze makkelijk te bedienen trainingsmolen bied plaats voor 4 paarden. De trainingsmolen is zo opgebouwd dat het ook voor grotere paarden makkelijk is van richting te wisselen. Stalling
Bij Stoeterij frá Libèrté kunt u kiezen om uw paard te stallen in een binnenbox of in groepsverband. 
  • Binnenboxen
Onze solide gebouwde binnenboxen hebben een open karakter waardoor de paarden makkelijk contact hebben met elkaar. Door het functionele ontwerp gaat er weinig voer verloren. De pensionklanten hebben gezamenlijk een weiland en een drietal paddocks ter beschikking. 

 
  • Overdekte groepsstallen
In de overdekte groepsstallen staan de paarden in kleine kuddes bij elkaar. Het zijn groepsstallen met uitloopmogelijkheid naar de verharde paddocks en/of weides. De kuddes zijn onderverdeeld in merries en ruinen.  

Voor meer informatie over de stalling en mogelijkheden klik hier

 

Verharde paddocks
De paddocks zijn voorzien van deugdelijke, veilige afrastering en zodanig ingericht dat deze makkelijk te onderhouden zijn. De paarden in de groepsstallen hebben ieder een eigen paddock, die bij goed weer ook toegang biedt naar het weiland. 

Weidegang
Stoeterij frá Libèrté beschikt over 3 hectare weiland en 4 hectare gepacht land voor beweiding en hooiwinning. Er zijn diverse weilanden gecreërd voor hengsten, merries, ruinen en pensionpaarden. Afgesloten zadelkamer
In de zadelkamer beschikt iedere pensionklant over een eigen afsluitbare zadelkast. 

Wasplaats met warm water en Solarium
Tussen de stallen bevindt zich een wasplaats met warm en koud water en een solarium waar een paard zich na een wasbeurt kan laten drogen en voor de training zijn spieren kan laten opwarmen. Powerplate (trilplaat)
De trilplaat is een veelzijdig trainingsapparaat met veel voordelen. Het verbeterd de bloedcirculatie waardoor het opgebouwde melkzuur na zware inspanning sneller kan worden afgebroken. De trillingen die het apparaat produceert stimuleren en versnellen het herstel na een peesblessure. De powerplate voorkomt en geneest peesblessures en prikkelen de hersenen om meer hormonen vrij te geven. Die hormonen veroorzaken een vergrote kalkafzetting in de botten, waardoor botbroosheid geen kans meer heeft. 


Binnenbak (30 x 20)
Ook is er de mogelijkheid om in onze verlichte binnenbak te rijden. Kantine
In onze gezellige verwarmde kantine staat de koffie altijd klaar en kunt u in een ongedwongen sfeer genieten van een drankje.